فهرست مطالب

مطالعات و سیاستهای اقتصادی - سال ششم شماره 1 (پیاپی 11، بهار و تابستان 1398)

نشریه مطالعات و سیاستهای اقتصادی
سال ششم شماره 1 (پیاپی 11، بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمدعلی احسانی، اسدالله فرزین وش، ناصر الهی، رضا ایزدی * صفحات 3-28

    این مقاله در صدد بهینه‏سازی سطح شفافیت بانک مرکزی است به گونه‏ای که تلاطم بازارهای مالی در کشورهای منتخب عضو سازمان همکاری های اسلامی (بر اساس حداکثر در دسترس بودن داده ها) طی سال های 2002-2014 حداقل شود. با به‌کارگیری روش گشتاورهای تعمیم یافته ((GMM آرلانو-باند (Arellano-Bond GMM) و استفاده از شاخص دینسر و ایچنگرین (Dincer and Eichengreen)، به عنوان متغیر نماینده شفافیت، حد بهینه شفافیت بانک مرکزی استخراج می‏شود. نتایج نشان می‏دهد که افزایش در سطح شفافیت بانک مرکزی تا نقطه خاصی موجب کاهش تلاطم بازارهای مالی می‌شود و بعد از این نقطه، اطلاعات اضافی از بانک های مرکزی موجب تشدید تلاطم بازارهای مالی می گردد. ازاین‌رو، حرکت با احتیاط به‌سوی شفافیت سیاست پولی پیشنهاد می شود زیرا تلاطم بازارهای مالی می تواند به طور قابل ملاحظه ای کاهش یابد که دلالت بر مزایای مهم ثبات مالی دارد.

    کلیدواژگان: شفافیت بانک مرکزی، تلاطم بازارهای مالی، حد بهینه شفافیت، روش گشتاورهای تعمیم یافته
  • محمد عبدی سیدکلایی*، امیرمنصور طهرانچیان، رجبعلی خردمند صفحات 29-50

    تامین عدالت اجتماعی و رفع فقر و محرومیت از طریق ایجاد تعادل در توزیع درآمد و ثروت میان آحاد جامعه از دیرباز مورد توجه بشر بوده است. در این میان، دو مقوله‌ی رشد اقتصادی و توزیع عادلانه‌ی درآمد که از جمله موضوعات اساسی اقتصاد هستند، مورد مجادله می باشند. مبانی نظری اقتصاد متعارف، رشد را مقدم بر توزیع برابر درآمد می داند، اما آموزه های اسلام بر برابری درآمد تاکید دارد. بر این اساس، پژوهش حاضر کوشیده است این دو مساله را برای کشورهای منتخب اسلامی طی سال های 2016–2012 آزمون کند. نتایج نشان می دهد یک رابطه علی دو طرفه میان رشد اقتصادی و توزیع درآمد برقرار است. با تحلیل توابع عکس العمل ضربه‌ای مشخص شد که بهبود در وضعیت توزیع درآمد منجر به پاسخ مثبت رشد اقتصادی می شود. با این وجود، تکانه مثبت رشد اقتصادی وضعیت توزیع درآمد را نامناسب تر می کند. بنابراین، تعامل میان رشد اقتصادی و نابرابری درآمدی در کشورهای اسلامی بر خلاف آموزه های اسلام رقم خورده است.

    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، نابرابری درآمدی، ضریب جینی، خودرگرسیون برداری پانل
  • مسعود سعادت مهر*، هادی غفاری صفحات 51-74

    در این تحقیق تاثیر سیاست‌های پولی و مالی بر متغیرهای کلان اقتصاد ایران با هم مقایسه شده است. تغییرات حجم پول به عنوان نماینده سیاست‌های پولی و تغییرات مخارج دولتی به عنوان نماینده سیاست‌های مالی بر اقتصاد ایران مورد بررسی قرار گرفته است. این کار در چارچوب یک مدل تعادل عمومی پویای تصادفی کینزی جدید (DSGE) با استفاده از داده‌های سری زمانی مربوط به سال‌های 94-1357 انجام شده است. تعادل عمومی اقتصاد شامل پانزده معادله بوده و از فرآیند بهینه‌سازی رفتار خانوارها و بنگاه‌ها در کنار قواعد سیاست‌گذاری دولت و بانک مرکزی به دست آمده‌اند. تخمین پارامترهای مدل با به کارگیری روش بیزین و کالیبراسیون انجام گردیده است. نتایج نشان داد، شوک افزایش حجم پول، باعث افزایش تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال در کنار افزایش تورم می‌شود. همچنین شوک افزایش مخارج دولتی، تولید، اشتغال و تورم را افزایش داده اما سرمایه‌گذاری خصوصی را کاهش می‌دهد. نتایج حاکی از آن است، شدت اثرگذار ی شوک مخارج دولتی و همچنین ماندگاری آن، بیشتر از شوک حجم پول است.

    کلیدواژگان: سیاست پولی، سیاست مالی، تعادل عمومی، شوک پولی، شوک مالی
  • ابوالفضل شاه آبادی *، امین حاتمی صفحات 75-94

    یکی از مهمترین ارکان در اجرای موفق سیاست های پولی، قدرت مالی بانک مرکزی است که می تواند تاثیراتی چشمگیر بر موفقیت اجرای این سیاست ها داشته باشد. به همین علت در این مطالعه به بررسی تاثیر قدرت مالی بانک مرکزی بر نرخ تورم اقتصاد ایران، در بازه زمانی 1357 تا 1394 پرداخته شده است. روش مورد استفاده برای تخمین مدل، الگوی خود توضیح با وقفه‌های گسترده (ARDL) است. نتایج این پژوهش نشان می دهد در کوتاه‌مدت و بلندمدت به ترتیب افزایش قدرت مالی بانک مرکزی[1]، باعث کاهش 06/0 و 16/0 درصدی شاخص قیمت شده است. افزایش قدرت مالی بانک مرکزی سبب می شود ترازنامه بانک مرکزی در شرایط بهتری قرار گیرد که منجر به افزایش کارایی سیاست های پولی این نهاد و در نتیجه کاهش نرخ تورم خواهد شد.

    کلیدواژگان: قدرت مالی بانک مرکزی، تورم، ایران، روش ARDL
  • محمد کاشانی پور*، علی لطفی، حسین عبده تبریزی، سام سوادکوهی فر صفحات 95-130

    صندوق های سرمایه‌گذاری از جمله نهادهایی هستند که امکان مشارکت مردم در اقتصاد را فراهم نموده و در تحقق بندهای 9 و 19 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین بند پنجم سیاست های کلی برنامه ششم توسعه ابلاغی مقام معظم رهبری (مد ظله) کارکرد دارند.
    این پژوهش به دنبال شناسایی مولفه هایی است که متضمن تامین سلامت صندوق های سرمایه‌گذاری می باشند. پس از شناسایی این مولفه ها، به مقایسه پیاده سازی آن در بازارهای سرمایه ایران و ایالات متحده پرداخته شده است. داده های پژوهش کیفی بوده و روش پژوهش، تحلیل مضمون و ترسیم شبکه مضامین و رویکرد آن، قیاسی است. در کشورهای اسلامی به ویژه ایران، طراحی این صندوق ها ضمن رعایت فقه اسلامی، باید جلب‌کننده اقبال عمومی نیز باشد. نتایج حاصل نشان می‌دهد مولفه های موثر بر سلامت صندوق های سرمایه‌گذاری در قالب سه مضمون سازمان دهنده «نظارت مستمر»، «استانداردهای شایستگی مدیران و متولیان صندوق» و «جلوگیری از تضاد منافع» قابل شناسایی است. همچنین مهمترین کاستی های صندوق های سرمایه‌گذاری در ایران در سه بخش «کنترل های داخلی و کنترل ریسک»، «افشای اطلاعات» و «تضاد منافع و معامله با اشخاص وابسته» می باشد.

    کلیدواژگان: صندوق سرمایه گذاری، تحلیل مضمون، تضاد منافع، نهاد ناظر، حفاظت از منافع سرمایه گذاران، شفافیت اطلاعاتی
  • حجت ایزدخواستی * صفحات 131-154

    نحوه تخصیص اعتبارات سرمایه ای منطقه ای دولت، نقش مهمی در محرویت زدایی، کاهش نابرابری و در نهایت توسعه پایدار و متوازن منطقه ای دارد. بنابراین، حساسیت بالایی به رفتار مالی دولت به ویژه در تخصیص اعتبارات سرمایه ای استانی وجود دارد. بر‌این‌اساس، در این پژوهش به تحلیل الگوی تخصیص اعتبارات سرمایه ای استانی با رویکرد کارایی محور و برابری محور در دوره (1395-1384) پرداخته می شود. تصریح الگوی تخصیص اعتبارت سرمایه ای استانی بر اساس تعمیم الگوی ریاضی تخصیص بودجه کاستلز و سوله- اوله[1] و کاستلز و سوله- اوله[2] صورت گرفته است. نتایج حاصل شده بیانگر این است که افزایش اعتبارات هزینه ای دولت باعث کاهش اعتبارات سرمایه ای استانی شده است. همچنین، تخصیص اعتبارات سرمایه ای کارایی محور بوده و بیشتر به استان هایی تخصیص یافته است که تولید بالاتری داشته اند. به علاوه، نابرابری در تولید منطقه ای اثر منفی بر تخصیص اعتبارات سرمایه ای دولت داشته است. در نتیجه، تخصیص اعتبارات سرمایه ای استانی برابری محور نبوده است. بنابراین، بازنگری در تخصیص بودجه استانی ضروری است.

    کلیدواژگان: بودجه ریزی استانی، اعتبارات سرمایه ای، رویکرد کارایی محور، رویکرد برابری محور
  • علی مصطفوی ثانی*، حسین سرآبادانی تفرشی صفحات 155-194

    شاخص‌های ترکیبی به‌ مثابه ابزارهای حکمرانی، نقشی موثر در شناخت وضع موجود و مداخله‌های تنظیمی جهت رسیدن به وضع بایسته دارند. این مقوله، در مورد عدالت اجتماعی به‌عنوان مفهوم و آرمانی چند بعدی، هنجاری و پیچیده اهمیت مضاعف پیدا می‌کند. شاخص ترکیبی عدالت اجتماعی (SJI) که به برآورد وضعیت عدالت اجتماعی در اتحادیه اروپا می‌پردازد، در سالیان اخیر در کشورهای دیگر نیز مورداستفاده قرارگرفته است. به دلیل عدم آشنایی با این شاخص در داخل و نبود داده‌های آماری برخی از سنجه‌های این شاخص ترکیبی، تاکنون برآوردی از وضعیت ایران از منظر این شاخص صورت نپذیرفته است. پژوهش حاضر کوشیده است با بومی‌سازی این شاخص به برآورد وضعیت عدالت اجتماعی در ایران بپردازد. نتایج نشان می‌دهد نمره کل شاخص ترکیبی عدالت اجتماعی از 8 در سال 1385 به 8.4 در سال 1395 افزایش پیدا کرده است. این افزایش جزیی معلول عملکرد کشور در کاهش فقر و حمایت از طبقات پایین درآمدی بوده است؛ بااین‌حال، روند شاخص در بازار کار، سلامت، آموزش و تحقق عدالت بین نسلی نگران کننده است.

    کلیدواژگان: عدالت اجتماعی، شاخص ترکیبی، شاخص SJI، شاخص عدالت اجتماعی، روش ساخت شاخص ترکیبی
  • نادر سعیدی، فاتح حبیبی *، سامان قادری صفحات 195-224

    در ادبیات اقتصادی تیوری‌های تمرکززدایی مالی در جهت افزایش کارایی و بهره‌وری بخش عمومی و گسترش تعادل و توازن منطقه ای مورد توجه قرار گرفته است. توجه به این نکته حایز اهمیت است که بدون توجه به ابعاد، ویژگی‌ها و نتایج این سیاست، تمرکززدایی ممکن است نتایج زیان‌باری مانند عدم توازن در مناطق یک کشور و تشدید تنش‌های سیاسی را به همراه داشته باشد. با توجه به دو هدف عمده رشد و عدالت که مدنظر اقتصاددانان و برنامه‌ریزان است، چگونگی تاثیر تمرکززدایی مالی بر این دو متغیر حایز اهمیت است؛ بنابراین هدف اصلی پژوهش حاضر، ارزیابی تمرکززدایی مالی بر رشد اقتصادی در استان‌های ایران طی دوره 1393-1385 است. به‌منظور دستیابی به این هدف با استفاده از روش اقتصادسنجی فضایی در چارچوب داده‌های تابلویی اثرات تمرکززدایی مالی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به‌دست‌آمده از مدل‌ها حاکی از آن است که تمرکززدایی مالی از بعد شاخص درآمد بر رشد اقتصادی تاثیر مثبت و از بعد شاخص مخارج بر رشد اقتصادی استان‌های ایران تاثیر منفی داشته است.

    کلیدواژگان: تمرکززدایی مالی، رشد اقتصادی، اقتصادسنجی فضایی
  • حسین صمصامی *، حسن اردیزی صفحات 225-244

    این مقاله اثر افزایش نرخ ارز بر تقاضای نیروی کار در 23 گروه کارگاه‌های صنعتی ده نفر کارگر و بیشتر با کد ISIC دو رقمی را طی دوره زمانی 1379 تا 1393 با استفاده از روش پنل پویای گشتاورهای تعمیم‌یافته (GMM) بررسی می‌کند. افزایش نرخ ارز از دو کانال، تقاضای نیروی کار را تحت تاثیر قرار می‌دهد: 1. افزایش نرخ ارز موجب ارزان تر شدن کالاهای داخلی در برابر کالا‌های خارجی می‌شودکه تقاضای تولیدات کارگاه‌ها را افزایش می‌دهد و تاثیر مثبتی بر تقاضای نیروی کار دارد 2. افزایش نرخ ارز موجب گران‌تر شدن نهاده‌های وارداتی و به تبع آن موجب افزایش هزینه تولید می‌شود که تقاضا برای نیروی کار را کاهش می‌دهد. اثر خالص تغییرات اشتغال از نرخ ارز به برآیند این دو کانال بستگی دارد. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که اثر خالص افزایش نرخ ارز بر اشتغال کارگاه‌های صنعتی منفی و قابل توجه است که حاکی از وابستگی شدید فرآیند تولید کارگاه‌های صنعتی به نهاده‌های خارجی می‌باشد.

    کلیدواژگان: نرخ ارز، تقاضای نیروی کار، کارگاه های صنعتی، ایران
  • وحید شقاقی شهری، شیوا علیزاده * صفحات 245-266

    رانت اقتصادی پدیده ای پیچیده، چند بعدی و دارای علل و آثار چندگانه است. به رغم پیچیدگی و حساسیت سروکار یافتن با این عارضه، در سال های اخیر مطالعاتی در اندازه گیری رانت، بیان علل و راه‌کارهای بازدارنده از سوی مجامع علمی و بین المللی انجام شده است.
    این مقاله با استفاده از منطق فازی، ضمن تبیین چگونگی مدل سازی روابط اقتصادی، یک الگوریتم برای سنجش رانت طی دوره 1393-1360 در ایران با رویکرد اقتصادی معرفی می کند. نتایج نشان می دهد با فرض آن که «اندازه دولت» و «امنیت اقتصادی» از عوامل کلیدی اقتصادی تعیین کننده رانت باشند، روند شاخص فازی رانت اقتصادی ایران در این دوره مورد بررسی بین مقدار 43/0 و 72/0 نوسان داشته و روندی صعودی را در این دوره طی نموده است. شایان ذکر است که طی دوره مورد بررسی کمترین میزان شاخص فازی رانت اقتصادی طی دو مقطع 1362 و 1368 و بیشترین میزان شاخص فازی رانت اقتصادی مربوط به مقطع 1374 می باشد.

    کلیدواژگان: رانت اقتصادی، نظریه مجموعه فازی، امنیت اقتصادی، اندازه دولت، ایران
  • پرتو کیان پور، عباس امینی فرد *، هاشم زارع، مهرزاد ابراهیمی صفحات 267-300

    شناسایی و تبیین ارتباط بین دو پدیده تورم و بیکاری در اقتصاد کشور از نظر تصمیم گیری های اقتصادی و سیاسی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. بررسی رابطه میان تورم و بیکاری می تواند سیاست گذاران و اقتصاددانان را در بررسی عملکرد اقتصادی یاری دهد. منحنی فیلیپس یکی از مشهورترین روابط در اقتصاد کلان است که به بررسی ارتباط بین تورم و بیکاری پرداخته است. منحنی فیلیپس کینزبن های جدید در دهه 1990، براساس چسبندگی های اسمی و انتظارات عقلایی شکل گرفته و به طور گسترده در مدل های ساختاری پویای تورمی مورد استفاده قرار گرفته است. در این پژوهش با استفاده از روش تعادل عمومی پویای تصادفی به برآورد منحنی فیلیپس هایبریدی نیوکینزینی در ایران طی سال‌های 1395:4-1373:1 و بررسی اثر تکانه های تکنولوژی، فشار هزینه، مخارج دولت، نفتی و پولی بر تورم پرداخته می شود. نتایج پژوهش بیان‌گر آن است که الگوی ارایه شده به خوبی رفتار ادواری و نوسانات متغیرها را شبیه سازی می‌کند. همچنین، تکانه های مخارج دولت، فشار هزینه باعث افزایش تورم و تکانه‌های نفتی، پولی و تکنولوژی باعث کاهش تورم می‌شوند.

    کلیدواژگان: منحنی فیلیپس کینزین جدید، تخمین، تورم، تعادل عمومی پویای تصادفی، سیاست پولی
  • اصغر ابوالحسنی*، بیتا شایگانی، یگانه موسوی جهرمی، زهرا زندیان صفحات 301-330

    هدف مطالعه حاضر بررسی نقش ابزارهای سیاستی از قبیل نرخ بهره و نرخ ارز بر هدف‌گذاری تورم در قالب مدل کینزین‌های جدید با لحاظ ناهمگنی انتظارات کارگزاران اقتصادی (HANK) است. در این مطالعه الگوی انتظارات عقلایی و انتظارات محدود شده مبتنی بر الگوی انتظارات تطبیقی برای اعمال محدودیت‌های عمل‌گرهای شکل‌دهی انتظارات در کارگزاران اقتصادی به منظور پیش‌بینی متغیرهای کلان اقتصادی استفاده شده است. نتایج بدست آمده بیان‌گر این موضوع بود که تورم انتظاری عامل تاثیر گذاری بر تورم است. در این‌صورت می‌توان گفت که به منظور کنترل نرخ تورم، یک سیاست مهم که باید از سوی بانک مرکزی دنبال گردد کنترل و مدیریت انتظارات است. ضریب شکاف تولید، همان‌گونه که مورد انتظار بود، مقداری منفی است. این نرخ بیان‌گر مشکلات ساختاری مقابل عرضه کالاها است. نتایج بیان‌گر این بود که عامل مهم اثرگذار بر تورم، نرخ رشد حجم پول است. در واقع به دلایلی از قبیل رشد درآمدهای نفتی، کسری بودجه و سیاست‌های انبساطی دولت، رشد حجم پول مازاد بر میزان بهینه خواهیم داشت به‌طوری‌که در سال های اخیر هدف اصلی دولت‌مردان برای کنترل تورم، سیاست انقباظی پولی است. در این مدل کانال اثرگذاری نرخ رشد حجم پول بر تورم، تورم انتظاری است که با توجه به نرخ‌های بالای رشد پول در سال‌های اخیر، مقدار قابل توجهی است. بنابراین رشد حجم پول تاثیر زیادی بر رشد نرخ تورم خواهد داشت.

    کلیدواژگان: انتظارات ناهمگن، سیاست پولی، هدف گذاری تورم، مدل تعادل عمومی پویای تصادفی
|
  • Mohammadali Ehsani, Asadollah Farzinvash, Nasser Elahi, Reza Izadi Pages 3-28

    This paper aims to optimize the level of central bank transparency corresponding to the minimum of financial market volatility in selected states of the Organization of Islamic Cooperation (based on the maximum data availability) during the period 2002-2014. To this end, the Dincer and Eichengreen index was used, which includes five aspects covering the political, economic, procedural, policy, and operational transparency. The index ranges in numerical value from 0 to 15 with 0 being the most opaque and 15 the most transparent. By applying the Arellano-Bond GMM estimation and using the Dincer and Eichengreen index as a proxy of transparency, the optimal level of the central bank transparency is derived. The results indicate that an increase in the level of central bank transparency will decrease financial market volatility up to a certain point, after which additional information from central banks begins to exacerbate it. Also, except for the unemployment rate, which has no significant effect on the financial market volatility, the effects of other variables (financial depth, inflation history, and oil rents-GDP ratio) on financial market volatility are positive. Therefore, moving with caution towards monetary policy transparency is recommended because the financial market volatility can be reduced considerably, implying significant benefits for financial stability

    Keywords: Central Bank Transparency, Financial Markets Volatility, Optimal transparency level, Generalized Method of Moments (GMM)
  • Mohammad Abdi Seyyedkolaee, Amirmansour Tehranchian, Rajabali Kheradmand Pages 29-50

    The provision of social justice and the elimination of poverty and deprivation through the creation of a balance in the distribution of income and wealth among the people is taken into consideration a Long ago time. Meanwhile, two categories of economic growth and fair distribution of income, which are among the main economic issues, are controversial. In the theoretical foundations of the conventional economy, growth is prior on the equal distribution of income. Accordingly, in the current study, these two issues will be tested for selected Islamic countries during the years 2012-2016. The results show that there is a two-way causal relationship between economic growth and income distribution. By analyzing the impulse response function, it was found that improvement in income distribution situation leads to a positive response from economic growth. Nevertheless, the positive shocks of economic growth make the distribution of income more inappropriate. Therefore, the interaction between economic growth and inequality of income in Islamic countries is contrary to Islamic teachings.

    Keywords: Economic Growth, Income Inequality, Gini Coefficient, Panel Vector Autoregressive
  • Masoud Saadatmehr, Hadi Ghaffari Pages 51-74

    In Keynesian theory, fiscal policy is more efficient than monetary policy. While some other schools, such as monetarism, believe greater efficiency for monetary policies. The question of which of the monetary and financial policies in Iran's economy is more efficient is the central question that the present study seeks to answer. In this study, the impact of changes in money supply as monetary policy representative and changes in government spending as fiscal policy representative have been investigated on Iran's economy. The research has been done in the framework of a new Keynesian dynamic stochastic general equilibrium model using time series data during 1979-2013. The economy's general equilibrium contains 15 equations which have been extracted from behaviors optimization of households and firms besides government and Central Bank policy rules. Parameters estimation has been done by using Bayesian method and calibration. The results showed that the shock of increasing the volume of money increased production, investment, employment and inflation. Also, the shock of increasing government spending increased production, employment and inflation but reduced investment. Results indicate that the impact of government spending shock is more than the money supply shock. Also, durability of government spending shock is more than the same in money supply shock

    Keywords: Monetary Policy, Fiscal Policy, General Equilibrium, Monetaryshock, Financial shock
  • Abolfazl Shahabadi, Amin Hatami Pages 75-94

    One of the most important principles in the successful implementation of monetary policy is the central bank's financial strength, which can have significant impacts on the success of the implementation of these policies. Therefore, in this study, the effect of the central bank's financial strength on the inflation rate of the Iranian economy in the period of 1978 to 2015 has been studied. Also, the method used to estimate the model is Autoregressive Distributed Lag (ARDL). The results of this study indicate that the increase of the central bank's financial strength during the short and long term reduced the price index by -0.66% and -0.16%, respectively. The increase of the central bank's financial strength puts the central bank's balance sheet in a good place, as well, it will increase the efficiency of its monetary policies of this entity and reduce inflation rate

    Keywords: Central Bank's Financial Strength, Inflation, Iran, ARDL Approach
  • Mohammad Kashanipour, Ali Lotfi, Hossein Abdoh Tabrizi, Sam Savadkohifar Pages 95-130

    Mutual funds are among the institutions that provide for the participation of people in the economy and, used to implement Sections 9 and 19 The general policies of the resilience imparted by the Supreme Leader. This research seeks to identify the components that ensure the safety of mutual funds. Then compares them between Iran and the United States. The data are qualitative and the method of research is thematic analysis using thematic network analysis, and its approach is deductive. In Islamic countries, especially Iran, the design of mutual funds, while respecting Islamic jurisprudence, must also be persuading for investors. The results show that the components affecting the safety of mutual funds are identified in the three organizing themes including "continuous monitoring", "standards of eligibility of managers of the fund" and "avoidance of conflicts of interest". According to the results, the most important deficiencies of mutual funds in Iran are in three parts: internal control and risk control, disclosure of information, and "conflict of interests and deal with individuals Affiliated "

    Keywords: mutual fund, thematic analysis, conflict of interests, regulator, investors protection, information transparency
  • Hojjat Izadkhasti Pages 131-154

    The method of allocating regional government capital funds play an important role in defending, reducing inequality and ultimately regional sustainable development. Therefore, there is a high sensitivity to the financial behavior of the government, especially in the allocation of provincial capital funds. Accordingly, in this research, is discussed an analysis the model of provincial capital allocation with efficiency-based and equal- based approach in the period (2005-2016). The specification of the provincial capital allocation model has based on the generalization of the mathematical model of the Castels and Sole-Olle (2005) and Sole-Olle (2013), budget allocation. The results show that an increase in government spending expenditure reducing provincial capital credits. Also, the allocation of capital funds was efficiency-bases and has been mostly allocated to provinces that have produced higher production. In addition, inequality in regional production has had a negative effect on the allocation of government capital funds. As a result, the allocation of provincial capital funds was not equality- based. Therefore, a review of provincial budget allocation is necessary

    Keywords: Provincial Budgeting, Capital funds, Efficiency-BasedApproach, Equal- Based Approach
  • Ali Mostafavisani, Hosein Sarabadani Pages 155-194

    The composite index as tools of governance have an effective role in identifying the status quo and designing regulatory interventions to achieve the required status. The social justice index, which assesses the status of social justice in the EU member, that in recent years it is also used in other countries. Due to the lack of familiarity with this index inside and the lack of statistical data on some of the measurements of this combined index, so far no estimation of the status of Iran from the perspective of this indicator has been made. The present research has tried to estimate status of social justice in Iran by using SJI. The results of this measurement and estimation show that the total score of the combined social justice index increased from 8 in 2006 to 8.4 in 1395. This increase has been caused by the performance of the government in reducing poverty and supporting low income levels; however, the trend in the labor market, health, education and intergenerational justice is alarming

    Keywords: Social Justice, composite index, Social Justice Index, SJI index, index manufacturing meth
  • Nader Saeedi, Fateh Habibi, Saman Ghaderi Pages 195-224

    In the economic literature, theories of fiscal decentralization have been taken into consideration in order to increase efficiency and productivity of the public sector and regional balance. It is important to mention that without paying attention to dimensions, features and results of this policy, decentralization may cause harmful results as imbalance in country areas and intense political tension. Considering two main goals of growth and justice viewed by economists and planners, the quality effect of fiscal decentralization on these two variables is important. The main aim of this current research is to evaluate fiscal decentralization on economic growth in Iran provinces during 1385- 1393. In order to achieve this aim the spatial econometrics method in frame of tabular information was used to study the fiscal decentralization effects. The achieved results show that fiscal decentralization has positive effect on economic growth in terms of income index and negative effect on economic growth in terms of expenditure index in Iran provinces

    Keywords: Economic Rent, Fuzzy logic Theory, Economic Security, Size ofGovernment, Iran
  • Hossein Samsami, Hasan Ardizi Pages 225-244

    This paper examines the effect of exchange rate increase on Iran's manufacturing industries labor demand for the period of 2001-2016, by using the dynamic panel generalized method of moments (GMM). The exchange rate influences the demand for labor through two channels: first, while an increase in exchange rate makes home products cheaper relative to foreign products, increases the manufacturing product demand and has a positive effect on labor demand. Second, an increase in exchange rates makes imported inputs more expensive and, consequently, increases production costs that decrease demand for labor. The net effect of employment changes that caused by the exchange rate depends on the sum of these two channels. The results of this study show that the net effect of increasing exchange rate on employment of manufacturing industries is negative and significant, which indicates the high dependence of the manufacturing process in manufacturing industries on foreign inputs.

    Keywords: exchange rates, labor demand, manufacturing, Iran
  • Vahid Shaghaghi Shahri, Shiva ALizadeh, Neda Jamshidi Pages 245-266

    Economic rent is complex and multidimensional phenomenon with multiple causes and effects. In recent years, in spite of the complexity and sensitivity of dealing with this complication, studies on the measurement of rent, the causes and ways of deterrence have been conducted by scientific and international assemblies. This article, using fuzzy logic, describes how to model economic relations, introduces a new algorithm for rent estimation in the period of 1981-2014 in Iran with an economic approach. The results of the research show that, with the assumption that "size of government" and "economic security" are the economic key determinants of rent, the trend of the economic rent fuzzy index of Iran during in period has fluctuated between 0.43 and 0.72 and has the ascending progress during this period. It is worth noting that, during the period under review, the lowest level of fuzzy economic rent index is related to the two periods of 1983 and 1987 and the highest rate of fuzzy economic rent index is related to the year 1993.

    Keywords: Economic Rent, Fuzzy logic Theory, Economic Security, Size ofGovernment, Iran
  • Parto Kiyanpor, Abbas Aminifard, Hashem Zare, Mehrzad Ebrahimi Pages 267-300

    The identification and explanation of the relationship between inflation and unemployment in the country’s economy has a special place in the process of economic and political decision - making. Assessing the relation between inflation and unemployment can help policymakers and economists to assess economic performance. Phillips curve is one of the most famous relationships in the macro economy which explores the relation between inflation and unemployment. The New Keynesian Phillips Curve was formed in the 1990s based on nominal rigidity and rational expectations, and has been widely used in dynamic inflation models and in the study of monetary policy. This study estimated a Hybrid New Keynesian Phillips Curve in Iran between years 1995:1-2017:4 using a dynamic stochastic general equilibrium model and exploring the effects of technology, cost push, government expenditures, oil, and monetary shocks on inflation. The results of this study showed that the proposed model simulates the periodic behavior and variations of the variables as well. Also, government expenditure, cost push shocks increased inflation and technology, oil, and monetary shocks decreased inflation.

    Keywords: New Keynesian Phillips curve, Estimation, inflation, Dynamicstochastic General Equilibrium, Monetary polic
  • Asghar Aboulhasani, Bita Shaygan, Yeganeh Mosavi Jahromi, Zahra Zandian Pages 301-330

    The purpose of the present study is to investigate the role of policy instruments such as interest rate and exchange rate on inflation targeting in the new Keynesian model in terms of heterogeneous economic agents' expectations (HANK). In this study, the model of rational expectations and constrained expectations based on adaptive expectations model is used to apply constraints of expectations shaping operators in economic agents to predict macroeconomic variables. The results indicate that expected inflation is a factor affecting inflation. In this case, it can be said that in order to control the inflation rate, one important policy that should be followed by the central bank is to control and manage expectations. The output gap coefficient, as expected, is negative. This rate reflects structural problems with the supply of goods. The results indicate that the major factor affecting inflation is the money growth rate. In this channel model, the effect of money growth rate on inflation is expected inflation, which is a considerable amount given the high rates of money growth in recent years. So the growth of the money supply will have a huge impact on the inflation rate.

    Keywords: Heterogeneous expectations, Monetary policy, Inflationtargeting, Dynamic stochastic general equilibrium model